Amanuenssina neurologialla Mikkelissä


Hei, olen 3. vuoden kandi Merimaija ja kesällä olin kuukauden amanuenssina Mikkelin keskussairaalassa neurologialla. Päätimme viime syksynä muutaman opiskelukaverini kanssa lähteä yhdessä suorittamaan amanuenssuureja pk-seudun ulkopuolelle ja Mikkeli valikoitui kohteeksemme. Kuulin myös ylemmän vuosikurssin opiskelijoilta hyvää Mikkelin neurologiasta, joten olin oitis yhteydessä osastonylilääkäriin.

Manukuukauteni ensimmäiset 2 viikkoa vietin neurologian vuodeosastolla ja viimeiset 2 viikkoa päivystysosastolla. Toisinaan hiljaisempina päivinä pääsin seuraamaan myös poliklinikkavastaanottoa. Kuukauden aikana sain tutkia ja haastatella paljon potilaita ja ottaa likvor-näytteitä. Potilastekstejä kirjoittelin päivittäin, joten omat kirjoitustaidot harjaantuivat huomattavasti. Tämän lisäksi pääsin myös sanelukapulan päähän ja sain tuntumaa potilastekstien sanelemiseen. Majoituksen hankimme 3 ystäväni kanssa MOAS:in eli Mikkelin opiskelija-asuntojen kautta. Asunto oli mukavan tilava kaksio ja sijaitsi aivan sairaalan lähettyvillä. Vapaa-aikaamme vietimme paljon esimerkiksi retkeilemällä läheisellä Kalevankankaan ulkoilualueella.
 
Kokonaisuudessaan kuukausi oli opettavainen ja sain hyvän otteen neurologisen potilaan tutkimiseen ja yleisimpien neurologisten potilaiden hoitolinjoihin. Mikkeli on paikkana savolaisen lämminhenkinen ja työyhteisöön pääsi heti mukaan. Voin suositella neurologian amanuenssuuria Mikkelissä kaikille, jotka ovat valmiita seikkailulle Itä-Suomeen ja haluavat hyvän yleiskuvan neurologiasta!

– Merimaija K.