Akuuttilääkärin sijaisena Seinäjoen keskussairaalassa


Hei! Olen 5. vuosikurssin kandi Säde. Ekat työt lääkärin sijaisena (L4-oikeuksilla) tein tänä kesänä akuuttilääkärin sijaisena Seinäjoen keskussairaalan päivystyksessä. Hain paikkaa hyvissä ajoin, koska olin kuullut paikasta tosi paljon hyvää ylemmiltä vuosikurssilaisilta.

Akuuttilääkärin sijaisena sain aika itsenäisesti tutkia ja hoitaa erikoissairaanhoidon päivystykseen tulevia operatiivisia ja sisätautisia potilaita. Eli laajasti sai kokemusta molemmilta aloilta. Haavoja pääsi ompelemaan paljon ja lisäksi pääsin tekemään mm. lonkan faskiapuudutuksia, ottamaan likvoreita ja tekemään punktioita. Kesä jännitti, ja tuntui aika ”hypyltä syvään päätyyn”, mutta päivystyspisteellä oli aina joku lääkäri, keneltä sai kysyttyä nopeasti ja helposti, sekä vaikeita potilaita katsottiin yhdessä tarvittaessa. Työ oli kolmivuorotyötä, eli myös yövuoroja pääsi tekemään. Päivystysvapaista muodostui välillä jopa viikon lomia ja toisaalta sai tehdä pitkiä työvuoroja. Itselle sopivampaa ekaa työpaikkaa en olisi keksinyt; erittäin hyvä seniorituki (usein sai myös palautetta), mutta myös vastuuta sai omien taitojen mukaisesti!
 
Ps. Myös SEKS:in kirurgisilla ja sisätautiosastoilta pääsee päivystykseen noin 3x/kk tekemään iltaisin apupäivystyksiä päivätöiden lisäksi jos pelkkä päivystys jännittää!

– Säde S.