Aikuispsykiatrian poliklinikka Raumalla


Olen Anne, 4. vuosikurssin kandi, kesätöihin lähdin Raumalle aikuispsykiatrian poliklinikalle. Hakeuduin alunperin Satasairaalan psykiatrian kesäkouluun, johon olin törmännyt puskaradion kautta. Kesäkoulussa ollaan töissä jossakin Satasairaalan alueen psykiatrisessa yksikössä ja päädyin sattuman kautta Raumalle. Työnhakuvaiheessa oli mahdollista toivoa sijaintia ja suuntausta (poli vai osasto, aikuiset, lapset vai vanhukset). Kesäkoululla on oma instagram-tili ja blogi, jossa ilmoitetaan hakuajasta. Itse näin hakuilmoituksen blogissa ja otin itse sitä kautta yhteyttä.
 

Kesäkoulu järjestää kerran viikossa kaikille kandeille yhteisen koulutuspäivän, jossa aiheena on jokin psykiatrian teema. Lisäksi kandeille järjestetään vapaa-ajan retkiä, itse olen päässyt esim. resiina-ajelulle! Olen ainoa kandi Raumalla, joten vapaa-ajan menot ovat olleet oiva tapa tutustua muihin kandeihin ja saada vertaistukea. Rauman poli on työpaikkana ykkösluokkaa, työmäärään olen saanut käytännössä säätää itse oman tahtini mukaiseksi, seniorituki on todella hyvä. Töitä tehdään moniammatillisessa ryhmässä, johon kuuluu psykiatrisia sairaanhoitajia, sosiaalityöntekijä, psykologeja, toimintaterapeutteja sekä toki muita lääkäreitä. Muiden ammattiryhmien tuki esh-potilaiden kanssa on ollut iso apu. Palkkaus noin 3400e/kk.
 
Rauma sijaintina on varsinkin kesällä ollut ihana. Terveyspalvelut sijaitsevat aivan Vanhan Rauman kupeessa, edullinen asuntolamajoitus solussa järjestyi työnantajan kautta, noin 80-100e/kk. Vapaa-ajalla olen kiertänyt kirppareita, nauttinut oluesta hiekkarannalla, lenkkeilyt kauniissa merimaisemissa ja tutustunut idyllisiin puutaloihin. Suosittelen psykiatriaa ja Raumaa jos haluat lähteä seikkailulle Kehä III:n ulkopuolelle, haluat syventää psykiatrian osaamista (oma osaaminen esim. masennuksen, ahdistuksen ja uniongelmien lääkehoidosta sekä ADHD-diagnostiikka ihan eri tasolla kuin ennen kesää) ja et kavahda haastavaa diagnostiikkaa. Töitä tehdään osana ryhmää, mutta viime kädessä lääkärin tulee tehdä päätökset lääkityksestä ja jatkohoidosta. Päivystystyöhön Kesäkoulussa vaaditaan LK5-oikeudet. Poliklinikkatyö on itselle ollut todella mieluista, töihin on kiva mennä joka maanantai 🤩

-Anne K.