Tutkimuslääkäri (väitöskirjaoptio)


Ilmoitus julkaistu: 20.06.2022
Työpaikan/yksikön nimi ja sijainti: HUS Vatsakeskus
Työnimike: Tutkijalääkäri
Työn alkamisajankohta: Sopimuksen mukaan
Haun deadline: 30.06.2022
Palkkaus: 3987.55
Minimikoulutus: LK, neljän vuoden opinnot
Yhteystiedot: Daniel Gordin
daniel.gordin@hus.fi
0504270727
Oletko kiinnostunut tekemään tutkimustyötä tai jopa väitöskirjaa mutta et tiedä mistä aloittaa? Tässä ainutlaatuinen mahdollisuus!

Ryhmämme tutkii hypoksian merkitystä eri munuaistautityypeissä ja osana kansainvälistä yhteistyötä tulemme tulevien vuosien aikana osallistumaan kliinisiin lääketutkimuksiin. Näihin projekteihin etsimme nyt kliinistä tutkijalääkäriä, joka yhdessä päätutkijoiden kanssa vastaa projektien toteutuksesta. Halutessasi tutkimustyö voidaan räätälöidä väitöskirjaprojektiksi. Työskentelet palkallisena tiiviissä yhteistyössä päätutkijoiden, tutkimushoitajien sekä tutkittavien kanssa. Työaika on joustava ja voit tehdä osan viikosta etänä.

Työnkuva: Tutkimustyö koostuu kahdesta eri osasta. Ensimmäinen työ liittyy munuaisten hapensaantiin henkilöillä, joilla on diabeteksen, ylipainon tai verenpainetaudin aiheuttama munuaissairaus. Nämä kolme sairautta aiheuttavat yli puolet kaikista munuaissairauksista maailmassa. Tutkimus joka on osa kansallista FinnDiane tutkimusta on jo käynnissä eli pääset perusteellisen perehdytyksen jälkeen suoraan käytännön työhön. Tehtäviisi kuuluu tutkittavien rekrytointi, potilaiden tutkiminen, tulosten analysointi ja julkaisujen kirjoittaminen. Toinen osa koostuu kahdesta kansainvälisestä lääketutkimuksesta. Näissä toimit tuellamme keskeisenä henkilönä ja vastaat tutkittavien rekrytoimisesta, tutkimuksista sekä yhteydenpidosta yhteistyötahoihin. Aineisto tarjoaa mahdollisuuden useaan tieteelliseen julkaisuun ja sopii oivallisesti väitöskirjatyöksi, jonka ohjaajina toimimme.

Olethan siis yhteydessä mikäli:

– Sinua kiinnostavat fysiologia sekä sydän- ja munaissairaudet ja haluaisit tehdä kliinistä tutkimusta huippuyksikössä kansainvälisessä ympäristössä

– Sinulla on mahdollisuus työskennellä ensimmäinen vuosi (syksy 2022 – syksy 2023) palkallisena pääasiallisesti kokopäiväisenä, jotta opit metodologian ja pääset vauhtiin tutkimuksessasi.

Vastaamme mielellämme mahdollisiin kysymyksiin.

Tervetuloa joukkoomme!

Rasmus Simonsen, LT
Tutkijalääkäri
rasmus.simonsen@hus.fi, 0401948158

Daniel Gordin, dosentti
Tutkijalääkäri, Suomen Akatemia, Minervan tutkimuskeskus, Helsinki
Sisätautien ja nefrologian erikoislääkäri, Helsingin yliopistollinen sairaala
Joslin Diabetes Center, Harvard Medical School, Boston USA
Cardiorenal Diabetes
daniel.gordin@hus.fi, 0504270727