Päivystäjäksi Malmin sairaalan sisätautien päivystyspoliklinikalle!


Ilmoitus julkaistu: 12.09.2021
Työpaikan/yksikön nimi ja sijainti: Malmin sairaala Helsinki, sisätautien päivystys
Työnimike: Sisätautien päivystävä lääkäri
Työn alkamisajankohta: Aikaisintaan 01.10.2021
Haun deadline: 31.12.2021
Työsuhteen laatu: Määräaikainen
Viikottainen työaika: Päivystysvuorot
Palkkaus: HUS:n päivystyskorvaukset
Minimikoulutus: LK, neljän vuoden opinnot
Yhteystiedot: Lea Lappeteläinen
lea.lappetelainen@hus.fi
050 402 2923
Malmin sairaalassa sisätaudeilla tarvitaan lisää päivystäjiä sisätaudeilla.

Malmin sisätautien päivystyspoliklinikalla työskentelee vähintään neljä, usein viisi etupäivystäjää arki-iltaisin klo 23.00 asti ja yöllä klo 23.00 jälkeen kaksi etupäivystäjää. Viikonloppuisin klo 9.00-22.00 välillä etupäivystäjiä työskentelee neljä ja klo 22.00 jälkeen kaksi. Anestesialääkäri on paikalla ympärivuorokautisesti vaikeita tapauksia varten. Sisätautien takapäivystäjä on sisätautien erikoislääkäri.

Malmin sairaalan sisätaudeilla päivystäminen on erittäin opettavaista ja mielenkiintoista. Potilailla on monipuolisesti erilaisia sairauksia ja löydöksiä. Käytössämme ovat myös ympärivuorokautisesti toimiva laboratorio ja röntgen.

Miten mukaan rinkiin?

Edellytämme sinulta vähintään lääketieteen kandidaatin tutkintoa ja lääketieteellisen tiedekunnan opintojen 4. vuosikurssin suoritusta.

Palkkaus ja perehdytys

Jos olet kokenut sisätautipäivystäjä ja osaat käyttää päivystyksen Apottia ja sinulle on tuttua toimiminen HUS:n päivystävässä sairaalassa sisätaudeilla Helsingissä, voit varmaan tulla meille hyvin lyhyellä perehdytyksellä päivystäjäksi.

  • Jos et ole vielä kokenut sisätautipäivystäjä, voit tulla Malmin sairaalaan päivätöihin aiemman kokemuksesi mukaan alkaen parista päivästä pariin kuukauteen. Esimerkiksi jos olet kandidaatti etkä ole ollut HUS:n sairaaloissa töissä sisätautipäivystyksessä, yleensä edellytämme n. 2-4 viikon perehdytysjaksoa meillä virka-aikana. Tällaisille perehdytysjaksoille voimme ottaa lääkärin sijaisuuksiin vaihtelevasti.

Päivystävälle lääkärille maksettava korvaus muodostuu tuntikohtaisesta peruskorvauksesta, johon vaikuttaa päivystävän lääkärin pätevyys. Päivystyskorvaukset määritetään kertoimina viikonpäivän ja kellonajan mukaan.

Perehdytys sovitaan kanssasi erikseen edeltävän kokemuksesi ja tarpeidesi mukaan. Yleensä perehdytykseen kuuluu vähintään kahden tunnin tutustuminen Malmin sisätautien päivystyspoliklinikan toimintaan.

Sisätautipäivystäjän työ

  • Hoitajat ottavat päivystyspotilaat vastaan, ja heidät hoidetaan kiireellisyyden mukaan. Hoitaja voi pyytää tulotilanteessa myös suppeita laboratoriotutkimuksia.
  • Sisätautipäivystäjä tutkii potilaan, perehtyy sairaskertomuksiin sekä määrää tarpeen mukaiset tutkimukset, hoidon ja hoitopaikan. Tarvittaessa sisätautipäivystäjä saa konsultaatioapua takapäivystäjältä tai muiden erikoisalojen konsulteilta.
  • Päivystyspoliklinikan nopealla linjalla hoidetaan hyväkuntoisia potilaita, joiden tila ei edellytä jatkuvaa seurantaa. Seurantalinjalla hoidetaan potilaita, joiden kunto edellyttää seurantaa.
  • Tavallisimpia tulosyitä ja diagnooseja: hengenahdistus, rintakipu, arytmiat, kouristus, aivoverenkiertohäiriö, infektio, vanhuksen äkillinen yleistilan lasku, intoksikaatio, pneumonia, COPD:n pahenemisvaihe, erysipelas, pyelonefriitti, eteisvärinä, sydämen vajaatoiminta, sydäninfarkti, anemia, hyponatremia, askites, gastroenteriitti
  • Sisätautien I- ja II-päivystäjät ovat töissä arkisin klo 15.30 alkaen seuraavaan aamuun ja viikonloppuisin klo 9.00 alkaen yön yli
  • Sisätautien III- ja IV-päivystäjät ovat töissä arkisin klo 15.30 alkaen klo 23.00 asti ja viikonloppuisin klo 9.00 alkaen klo 22.00 asti
  • Sisätautien V-päivystäjä on töissä arkisin klo 15.30-23.00 ja viikonloppuisin klo 9.00-22.00. Usein vuoro loppuu aikaisemmin. V-päivystäjä työskentelee tarpeen mukaan joko seurantalinjalla tai nopealla linjalla

Yhteystiedot

Jos kiinnostuit, ota yhteys:

apulaisylilääkäri Lea Lappeteläiseen: lea.lappetelainen@hus.fi, p. 050 402 2923.